Bezoek aan de nieuwe parochie van Talo – Atakpamé

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.18″]

Bezoek aan de nieuwe parochie van Talo – Atakpamé (Togo)

Onze trip naar Togo zit erop. Het is een deugddoende en feestelijke bedoening geweest ondanks de drukkende warmte (gevoelstemperatuur: 42 en hoge vochtigheidsgraad).
Aan het einde van de plechtige inwijding van de nieuwe kerk, heb ik (voor de gelegenheid gekleed in een speciaal bedrukt T-shirt) de kans gehad het woord te nemen en namens Het Veer onze solidariteitsbijdrage als volgt toe te lichten:
Een week geleden hebben we in onze kleine christelijke basisgemeenschap het paasfeest gevierd zoals jullie dat hier gedaan hebben.
Toen de leden van onze gemeenschap hoorden dat Paula en ik naar Talo in Togo zouden gaan om er de wijding van de nieuwe kerk bij te wonen, hebben ze spontaan beslist de paascollecte ten bedrage van €350 (229.000 CFA) integraal over te maken aan de nieuwe parochie van Talo.
Met deze symbolische geste wilden ze de solidariteit tussen christenen en de band tussen een oude tak van de kerk in Europa en de nieuwe twijg hier in Talo benadrukken.

Er volgde een daverend applaus van de lokale gemeenschap. Met deze som kunnen zij het meubilair van de kerk verrijken met 6 grote zitbanken (over de breedte van een kerkhelft).

Bij ons vertrek enkele dagen later, overhandigde de pastoor van de nieuwe parochie (een Ghanese witte pater) ons een dankkaartje, gericht aan de Communauté de base HET VEER à Genk, met de volgende tekst:
Veel dank voor deze erg mooi attentie voor onze jonge parochie.
We zijn heel blij en erkentelijk voor de som geld die jullie ons hebben geschonken, een teken van solidariteit met ons.
Gods zegen en een mooi paasfeest voor u allen, P. Callistus

Guido Caerts en Paula Veestraeten

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Togo 2