Verslag stadswandeling Tongeren

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row _builder_version=”3.0.71″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.71″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Stadswandeling Tongeren

DIKKE MERCI Gerarda – Dat verdient een bloemetje !
Zaterdag 14 april 2018, afspraak voor Veermensen om 14.00 aan de Motten. We vergaten snel de chaos van de werken voor de meanderende Jeker en lieten ons door jou meenemen om het historische hart van onze oudste stad Tongeren te ontdekken. Je koos boeiende en verrassende plekjes en vertelde honderduit: over panorama’s vanaf de Moerenpoort, over verhalen van de Grootjuffrouw uit het Begijnhof, van de vrouwen bij de wasbeurt aan de waterput, over Ambiorix aan de voet van de Basiliek waar we het Ponetorgel toevallig konden beluisteren. We waren overtuigd dat we al veel hadden meegekregen. Maar volgens onze gids Gerarda heeft ze nog voer om minstens 2 tot 4 keer terug te komen, al is de stad maar een zakdoek groot. Iedereen was het daar volmondig mee eens.

Dan gingen we nog even verpozen met een hapje en een drankje in de taverne Bazilik . De lentezon was zalig, maar nog meer de liefde voor het gidsen die we er gratis bijkregen van jou.  DIKKE MERCI Gerarda!
Verslag: Monique en Jan Reyskens en Guy Manshoven.
Zie ook het fotoalbum.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Moerenpoort