Zaterdag 29 juni

Ulburghs huis  zaterdag 29 juni

10u.45 tot 13 uur

Op vraag van verschillende leden van ons gezelschap heb ik Marc Van Tente opnieuw uitgenodigd en hij is bereid om nog eens onze gast te zijn en met ons te delen van zijn kennis en ervaring.
Aanvullend op het boek van Dani Leroy over Paulus en Godsgeloof wil hij met ons de ontwikkeling doorlopen van de Jezusbeweging en van de kerk die er uit gegroeid is en die vandaag een implosie lijkt  door te maken, zeker in onze landen.

Wij waren van 26/5 tot 8/6mee met de pelgrimstocht naar Compostella en bezochten een aantal kathedralen en kloosters in Spanje die op die route liggen en dan voel je hoe we vandaag in een ander tijdperk leven en stel je de vraag wie morgen nog de beelden zal verstaan van die portalen, retabels en glasramen…

Marc schreef me hoe hij onze ontmoeting ziet als antwoord op de vraag “hoe moet het verder met de kerk, met geloofsoverdracht,” Ik zou de vraag willen omkeren: hoe komt het dat wij in deze situatie zijn terechtgekomen? Wat is er sinds Jezus gebeurd, geëvolueerd? Zodat we meer zich krijgen op de huidige situatie.

Geen academische conferentie, maar een poging om met enkele steekwoorden helderheid te scheppen. Om dan beter te zoeken hoe we ons kunnen oriënteren in ons denken en onze pastoraal. Zoekend, bescheiden, maar in vertrouwen en openheid.

Ik hoop dat er we met Marc een boeiende bijeenkomst zullen hebben om dit voorjaar van ons Leerhuis af te sluiten!

Locatie: Huize Ulburgs,  St Annastraat 7 3550 Zolder
Inschrijving:
bij jac.debruyn@telenet.be
Kosten: Vrije bijdrage.